Helminopeat aikalisän turvin

Helmikuun nopeiden pelien turnaus pelattiin tavanomaisuudesta poiketen 15min + 3sek ajoilla. Pelaajat saivat siis jokaisesta tekemästään siirrosta 3 sekuntia lisäaikaa kelloonsa. Tätä lisäaikaa kutsutaan myös incrementiksi. Tarkoituksena on, että peli ei päättyisi toisen pelaajan ajan loppumiseen, kuten useasti nopeissa peleissä käy. Monet pelaajat ovatkin sitä mieltä, että incrementin ansiosta peleistä tulee keskimäärin laadukkaampia.

Lisäaikaa kokeiltiin Heinolan kerholla jo tammikuun nopeissa peleissä ja nyt saadun lisäkokemuksen valossa näyttää siltä, että kokeilua tullaan edelleen jatkamaan. Pelaajilta ei kuultu moitteita eivätkä toteutuneet pelien kokonaiskestotkaan mainittavasti pidentyneet. Nopeat pelit on meillä perinteisesti pelattu 15 minuutin ajoilla ilman lisäaikaa. Yhden pelin kokonaiskesto on tällöin enimmillään 30 minuuttia.

Helmikuun nopeisiin peleihin osallistui 9 pelaajaa. Pelattiin viisi kierrosta siten, että yksi pelaaja oli aina huilivuorolla kuitaten siitä hyvästä taulukossa näkyvän BYE-pisteen. Taulukossa on ensimmäisen kierroksen manuaalisen parituksen johdosta pieni virhe; Jarkko Hambergin piste tuli huilivuorosta, koska hän saapui paikalle hieman myöhässä.

 

helmi18

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s